Oleje do kuchni

Każdy zna pokarmy, które należy jeść, które poprawiają zdrowie,

chociaż sposób, w jaki gotujemy, że być równie ważny.

Poniżej ściąga z olejów do kuchni


https://kardiolog-warszawa.waw.pl/echo-serca-warszawa/

1. Olej rzepakowy

Olej rzepakowy to wielki olej wśród wielu lekarzy

twierdząc, iż jest możliwość obniżenia ryzyka

chorób serca. Olej posiada niską zawartość tłuszczów nasyconych,

bogaty w tłuszcze jednonienasycone i oferuje to, co najlepsze

skład kwasów tłuszczowych na tle innych olejów.

Możesz użyć oleju rzepakowego do smażenia, jako marynaty

a nawet podczas smażenia w niskiej temperaturze. To jest

łagodny smak, który sprawia, iż ​​istnieje więc doskonały olej do potraw

które zawierają dużo przypraw. W przeciwieństwie do innych olejów, to

nikt nie będzie kolidował ze smakiem posiłku.

2. Oliwa z oliwek

oliwa z oliwek posiada ogromnie wyrazisty smak z znaczną ilością

składników zdrowych dla serca. Olejek jest bogaty

tłuszcz jednonienasycony, pomaga obniżyć poziom cholesterolu

poziomy i zmniejszają ryzyko raka. Jest również bogaty

zawiera przeciwutleniacze oraz jest niezwykle długi okres przechowywania.

Pomimo że można go używać do gotowania, to jest

najodpowiedniejsze na surowo, np. z sałatką lub

sos do maczania. Kiedy używasz go do gotowania, ty

należy podgrzewać w niskich do średnich temperaturach, robiąc

pamiętaj, żeby unikać wysokiej temperatury.

3. Masło

Masło to jedno z produktów spożywczych, które jest od wielu,

dużo lat. Masło dobrze smakuje oraz jest źródłem

witaminy A także innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak

E, K, a nawet D. Masło jest też wytwarzane z naturalnego

składników, a nie chemicznie lub sztucznie

obrobiony.

Możesz użyć masła do gotowania, pieczenia, a nawet jak

i rozprzestrzenianie się. Można go także łączyć z kremowymi sosami,

marynaty, pieczone potrawy, a nawet chleb.

4. Margaryna

Margaryna została po raz pierwszy wprowadzona jako alternatywa dla

masło wysokotłuszczowe. Jednak kiedy został utworzony po raz ważny,

był wypełniony tłuszczem trans, substancją, którą my

teraz wiem, podnosi zły cholesterol.

Margaryna jako olej kuchenny dobrze smakuje, jest niższa

w tłuszczu niż większość olejów i masła, i to całkiem

łatwo się rozprowadza. Jest tani w nowych wersjach

różne produkty oraz dobre źródło witaminy E.

Jeśli chodzi o gotowanie na olejach, są

kilka do Twojej dyspozycji. Jest o mnóstwo więcej niż

co jest tutaj wymienione, chociaż te powyżej są

najbardziej popularne. Zdrowe odżywianie składa się z gotowaniem

zdrowa żywność – czyli tak naprawdę Twój olej do smażenia

zajmuje czołowe miejsce.

Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *